熱銷遊戲
搜索
快捷導航
收起左側

[心得] FIZZ個人意見+出裝

掃一掃,手機訪問本帖

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

可插,旦不要過份

首先講我認為技能既好同壞
Q技
好:只能說追人同輸出力既一招(如果你運用得好,可以做到走佬技)
壞:單體,如果唔識運用佢近開會飛遠D,好易整死自己

W技
好:前期補刀,食兵(被動+主動)  後期如果成功肥起,此技必會極高輸出
壞:前期打遠攻,此技變成廢技

E技
好:追人走佬抽水,三種願望係哂一招技
壞:如果要慢人(開完一次,企定等)敵人容易離開有效區域

R技
好:強大CC技,就算唔中都仲會有殺人鯨(我有SKIN:) )
壞:人地聰明D都唔會行埋去中左個人/個區域

連技?

QE/EQ
前期強大既抽水技,solo/雙人路,你都可以壓反人轉頭

REW(普攻)Q
前期殺人/GANK必用

個人白痴出裝法:)

首先官方+自行強化裝(ap tank)

點技:
E>Q>W>E>E>R>E>Q>E>Q>Q>Q>W>W>W>W

出門:   /    2紅水1藍水
第一次回家要有:x2
第二次回家:  /  之後
再出
如果你應為你魔量極少可以出
出以上裝既時候可以合  /    /  
即係出完冰杖你有既裝係  ( / / )
出到宜到有幾種裝自己選擇出邊件先(全出,水不計)
ap水(可以唔出)//當然,冇位就賣介
出後差一個位都係由自己出邊件(其一)
想ap就 出多頂
雙修就
想坦d就

最後當然係食水。
此裝Q&A

Q:點解要出,仲要兩隻

A:我試過出一隻,更加試過唔出。絕對做唔到QE/EQ抽水大法(長期壓線)

Q:點解出而唔出

A:TF可以令FIZZ後期成為一隻有力既雙修英,而只能走AP路

Q:點解唔一定要出金身?(官方出裝教學有)

A:FIZZ出金身只會令自己飛出去之後等死。

Q:點解最後雙修路係出刀槍

A:刀槍+AD/AP 有法吸/吸血  仲有主動慢人50%,法吸用於QER技,而物理吸血就用於W技。慢人唔洗講??打多幾下囉:)

Q:點解最後想坦多D係出重生甲,大把甲加防/加血多過重生甲

A:我都唔知,官方係咁出。

明天再試ad/as/jungler 再打
有可能會打埋心得

上一篇︰新天賦 各種定位 點法 分享
下一篇︰Introducing a New AFK Detection Feature for Custom Games!
呢隻出冰仗好正--
岩岩玩完,又1隻op英
可惜佢係法英
只能買尼放了
可能對面未識玩.仲未見倒op既人.
只能說e技太靈活
感覺遲早會改弱此技能

跳起身咩都點唔到自己
閃避一齊傷害?(待研究)
閃現2號

十分同意一樓既講法
買一把冰仗真的屈機鳥
有冇人可以分享下點出裝-,-我完全冇IDEA

呢場夠曬好玩~

一開波4v5

之後變3v5

最後變番4v5

一開始俾對邊壓

唔知乜事無啦啦我變左carry

最後贏埋~

新英識玩真係夠曬煩

3技果0.5秒無敵好屈~

全ap可能會夠好~

但呢場ad輸出唔多夠~

意外地雙修流都係一個唔錯既選擇
呢隻英打路都幾辛苦,不過見過人打野.好似唔錯

此英絕對OP:)
REW打Q如果係solo top,
一定秒到未6lv既佢地(對邊雙人)

裝今晚比我試多幾種裝先另外我認為出雙刀
冇tf更好用
tf會令fizz成為一隻雙修英
唔夠ip買,等free先算