熱銷遊戲
搜索
快捷導航
收起左側

MOUNT & BLADE 專區(騎馬與砍殺)

掃一掃,手機訪問本帖

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
MOUNT & BLADE 專區(騎馬與砍殺)  

遊戲名稱: MOUNT & BLADE (騎士與砍殺)
出產商    :TALE WORLD  (WEBSITE)
最低需求:54 - 90MB HARD DISK
                    128 MB RAM

建議需求:  2 GB RAM 因為打仗果陣個個AI都要LOAD
                                你用左戰爭人數上限外掛~
                                加到一場可以200人以上~
                                2GB RAM開波都會有少少LAG如果FULL人既話~
                                不過打起上黎大家就知咩叫殺人殺到好鬼爽!!~~

遊戲背景:
兩個國家C國與S國開戰,
主角是一位中立角色,
為統一全國而出現。

請大家注意一點,
開CRACK之後佢話"FIND GAME AND DONE",
之後先再入去再打大約8*4既數字,
果度先至係你亂打既地方。

遊戲畫面:

下載       : http://www.taleworlds.com/download/mountandblade_0751_setup.exe  只為試玩。直至LV6之後要CD KEY
CRACK檔:http://bbs.></attachpage.php?aid=490867

CRACK教學   :
將檔案解壓至安將目錄內,
RUN遊戲主程式,
再RUN "CRACK.EXE",
選擇 "ENTER YOUR SERIAL NUMBER",
選擇 "MANUAL ACTIVATION",
輸入任何數字,
OK。
可於LV6之後繼續遊戲。

另類方法       :
利用遊戲中 " EXPORT AND IMPORT ",
在主角LV6之前,
將主角EXP數值改為0。

新手教學       :

技能:

每升三點主屬性後,
可提升一點次技能,
亦可選擇提升戰攻熟練度。

主屬性:

STR:每一點升主角2HP,
          另外提升攻擊力,
    且影響負重對速度的影響。
AGI:每升一級升0.5攻擊力,
          另外加武器熟練度。
INT :每升一級加1次技能點。
CHA:每升一級加1可帶兵數目。

次技能:

IRONFLESH:每升一點加2HP
POWER STRIKE:每升一級加近戰6%傷害。
POWER THROW:每升一級加7%投擲武器傷害。
POWER DRAW:每升一級加10%弓系武器傷害。
WEAPON MASTER:
每升一級增加40武器熟練度上限,加快武器熟練的上升速率。
SHIELD:
減少盾所受傷害,增加盾對身體的覆蓋面積。
ATHLETICS:
提升行走速度。
RIDING:
改善馬上控制。
HORSE ACHERY:
提升馬上弓的準確性和傷害。
TRAINER:
提升每天給部下的經驗值。
TRACKING:
提高以蹤跡給部隊的資訊。
包括時間、人數、部隊名稱。
TRACTIC:
每提一級,對戰爭中兩隊一次使用人數影響值。
(我唔係太清楚準確性係幾多,
大概係影響值*10%)
PATHFINDINGS:
增加部隊於地圖上的行走速度。
SPOTTING:
增加地圖上的可視值,每升一級增加10%。
INVENTORY MANAGEMENT:
增加主角可帶物數量,每升一級+6。
WOUND MANAGEMENT:
增加部隊回血速度,每升一級加30%。
SURGERY:
減低在戰場中部隊的死亡率,變為暈倒,每升一級加5%。
FIRST AID:
增加主角以外的英雄回血速率,每升一級加7%。
LEADERSHIP:
增加可帶兵數量,每升一級加5,另外提升可帶級數1級。
PRISONER MANAGEMENT:
增加可帶俘虜數量,每升一級加5。
TRADE:
增加買賣利益,每升一級加10%。

武器熟練度:(武器上會寫明係邊一類)
增加武攻速度和傷害及命中。

ONE HANDED:單手武器
TWO-HANDED:雙手武器
POLEARM:長距近戰武器
ACHERY:長弓及短弓,不可配備BOLT。
CROSSBOWS:十字弓,只可配備BOLT。
THROWING:投擲武器。

武器:

劍系:(SWORD)
可作直刺和則打的攻勢,
攻擊力中等,
攻距為中等。

杖:
攻勢劍一樣,
攻擊力低,
但攻距較長。

槍:
只可作直刺,
對騎兵攻擊力會增加,
但命中率較低,
攻擊力低,
攻距最長。

AXE:
攻擊力最高,
可以側攻,
攻距分兩種,
單手的為短,
雙手的為長,
且對盾有兩倍攻擊。

部隊:
可以於酒吧和酒管對話,
選擇第一項,
通常只有第一級或第二級可以選擇。
而部隊會每星期收費一次,
如果身上金錢不足,
就會以隊中最有價值的人減起,(不包括英雄)
直到你所久的人薪。
建議到S國請人,
因為實力比較強,
而一開頭的鎮的FRAMER如果你有耐性的話,
也是一個不錯的選擇。
另外也有一個較快的方法得到高級兵種,
就是如果在地圖看到己方的部隊被打,
且面臨失敗時,
不要施以援手,
待他們成為對方的俘虜,
再將對方拿下,
你便可將對方的俘虜作為自己的部下。
注意:
不可以將自己身上的俘虜立入自己的部隊中,
除非你已更改遊戲部分數值。

遊戲開頭:

TRAINER:
單對單訓練,
係一個唔錯既升武器熟練度既方法,
而且可以無限次使用。

TOURAMENT:
可以不繼落注,
建議落注係自己到,
而且係不繼咁重複去,
因為win既機率都好大,
而且就算唔落注都可以搵返幾蚊,
係初頭少少錢都係好大用。

酒吧:
係堶惘酗限茪H,
一個英雄,
三個39-47LV既人,
一個酒管。
三個人會俾戰略建議俾你,
教你用唔同既武器。
英雄你要請佢就要買件3俾佢。
同酒管傾就可以請人同訓覺,
可以請既有FRAMER同TOWERMAN,
而訓覺就可以補血。
建議遊戲第二日先請人,
因為第一日到第二日唔知點解會結算一次,
會收人工。

商店:(某一屋內)
可以做買賣。
如果想搵錢可以問個商人買咩好或者佢需要D咩。
建議無TRADE技能既人唔好做買賣,
因為一個先你都唔會賺到。

SLAVER:
可將捉到的俘虜賣給他,
只有村莊(VILLAGE)才會有的人物。

商店:(MARKET PLACE)
可以買到武器和防具。

最後一人:(忘了名稱)
只有開始鎮才有的人物,
他會給你一個任務,
就是打賊,
要打25隊才完成,
每隊的人數不限,
每隊可得5元。

遊戲可增加不同的MOD,
在進入遊戲前選擇。

不同的MOD請於官網的FORUM下載。
網址:http://forums.taleworlds.net/index.php/board,9.0.html

介紹:
THE LAST DAY (魔介)
不太適合新手,
因為只有一個星期的時間準備,
之後AI的隊伍大多在60人以上,
而且起碼係第三級戰士。
至今我發現三位英雄,
一位無要求,
一位要6000元,(唔改遊戲既人要請佢都幾辛苦)
一位要10點貢獻值。(唔改既都幾辛苦,因為同一隊23人打先有1點,做任務買馬就5000大元先得一點)

會於一星期內更新一次。

歡迎大家討論﹗

上一篇︰[CB][繁中] 模擬市民2 7合1 (主程式 ~ 時尚生活) +歡樂佳節+ 更新檔
下一篇︰Microsoft Halo 最後一戰 100% full version [只有200mb](唔該置頂)
個CRACK檔link唔得wo
比個第二個啦
好玩就好玩
不過玩到悶
一個人打哂幾好玩
4,5十個人都唔成問題
玩弓好正
係山到射死哂d人
射到盾都爆埋
點控制架~~
教下我啦~
點樣攻城?我攻唔到npc d城....