熱銷遊戲
搜索
快捷導航
收起左側

[其他選項] 農奴大戰攻略bymel123

掃一掃,手機訪問本帖

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
農奴大戰和普通的對戰遊戲是十分不同,首先,他不是用什麼步兵啦弓箭手啦那些兵,而是用農奴作為戰鬥單位。而我的玩法如下:
首先初期我不會胡亂出擊打人,只會龜在自己基地裹面守,同時升武器和盾,錢就+人口和很多玩家都會忽略的---生命值,而且要多建路障限制入口大小,讓敵人一次只能一個一個攻入而被10多個農奴圍殺。
而技能方面,光環初期以防禦光,回血光為主,攻速光為輔,而攻擊光等防禦光約有20級才點吧(光環要按f1點)
而農奴的技能主打粉碎波,在防守和進攻上都有很大的作用。
還有一件事,記得要升翼,加很多移,攻速的。到最後人多了就派12人一隊攻人基地把!如果比人攻入,要善用超級農奴,他可以輕易把敵人擊退。

總括來說,遊戲的要點是:
1.有木升裝備
2.有金學技升人口(還有一個增加一次生兵量,有餘錢就升啦)
3.初期勿亂攻
4.記得學光環
5.攻擊部隊以會粉碎波的為主

免責聲明:近日見好多人看完攻略都是守在home唔打,為了另此遊戲趣味更多,所以聲明此攻略只屬參考!如果有其他攻略可以破了此戰術的話,歡迎發表。

上一篇︰仙道問題+攻略集中帖
下一篇︰守城 沉淪記 本人強力推介
我找唔到農奴大戰game 可唔可以post上來
一開波果陣我既玩法係插期仔落人地個城到,跟住狂打,最肥果個係我

回復 #3 danielko 的帖子

咁好易比人肥wo!!!
- -
今朝無聊入左人場玩
農奴大戰

個場主好賤-.-
又話3打3打3
我落左去第3隊 個場主就即刻開波

結果第3隊得我1個

慘被人sm- -
咁你咪走場囉- -
原帖由 xX零Xx 於 2007-8-12 13:55 發表
咁好易比人肥wo!!!

5會
你自己試下,佢係home係到肥,跟住你愈打愈勁跟住好快好肥,信我
原帖由 danielko 於 2007-8-12 11:15 PM 發表

5會
你自己試下,佢係home係到肥,跟住你愈打愈勁跟住好快好肥,信我

咁你講埋升法黎聽下先
   升招升咩!
搵左好耐都搵唔到呢~