熱銷遊戲
搜索
快捷導航
收起左側

[原創心得] 望月千代女真正神手玩法(我覺得=.=)

掃一掃,手機訪問本帖

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我都唔係好識玩望月,我都係岩岩學玩的
有咩意見,不防留言

望月千代女

忍法•召喚忍犬
召喚出非常敏捷的一隻威力強大的忍犬,忍犬具有相當快的攻擊速度以及混沌攻擊的能
力且具有撕裂攻擊的能力,技能等級4時,忍犬將擁有永久隱形術的能力。
法力
等候時間
召喚出非常敏捷的一隻1200點生命的忍犬,忍犬具有混沌攻擊60點,且具有一擊斬以及撕裂攻擊的能力。可持續60秒。
召喚出非常敏捷的一隻1400點生命的忍犬,忍犬具有混沌攻擊70點,且具有一擊斬以及撕裂攻擊的能力。可持續60秒。
召喚出非常敏捷的一隻1600點生命的忍犬,忍犬具有混沌攻擊80點,且具有一擊斬以及撕裂攻擊的能力。可持續60秒。
召喚出非常敏捷的一隻1800點生命的忍犬,忍犬具有混沌攻擊90點,且具有一擊斬以及永久隱形術和撕裂攻擊的能力。可持續60秒。
1Lv 135.png
-------------------------------
2Lv 138.png
------------------------------
3Lv 140.png
--------------------------------
4Lv 142.png
召喚人物望月千代女
等級名稱技能速度隻數
1忍犬攻擊速度+130%、撕裂攻擊、一擊斬3501
2忍犬攻擊速度+150%、撕裂攻擊、一擊斬3601
3忍犬攻擊速度+170%、撕裂攻擊、一擊斬3701
4忍犬攻擊速度+190%、撕裂攻擊、一擊斬、永久性的隱形術3801
忍法•落葉散華
使出一陣強風旋轉鋒利竹子的葉片,對範圍500內的敵人造成傷害,並且附加暈眩效果。
法力
等候時間
使出一陣強風旋轉鋒利竹子的葉片,對範圍500內的敵人造成100傷害,並且附加0.5秒暈眩效果。
10020秒
使出一陣強風旋轉鋒利竹子的葉片,對範圍500內的敵人造成200傷害,並且附加1秒暈眩效果。
使出一陣強風旋轉鋒利竹子的葉片,對範圍500內的敵人造成300傷害,並且附加1.5秒暈眩效果。
使出一陣強風旋轉鋒利竹子的葉片,對範圍500內的敵人造成400傷害,並且附加2秒暈眩效果。
忍法•迅雷
大幅度增加自身的移動速度和攻擊速度。
法力
等候時間
增加自身10%移動速度與10%攻擊速度。
被動
增加自身20%移動速度與15%攻擊速度。
增加自身30%移動速度與20%攻擊速度。
增加自身40%移動速度與25%攻擊速度。
忍法•煙霧彈
丟出一枚煙霧彈,自身瞬間傳送回本陣旁的水池。
法力
等候時間

玩法類型: 先法型, 後攻型

分析優點: 充分發揮了望月千代女一開始300魔的優勢

分析缺點: 早期到中期比較豆腐, 秒人唔到人就好可能反被秒殺

技能點法: 12122121333345555555554

裝備流程:(紅色為添置物)

1:褲子>褲子>褲子>褲子>褲子>褲子>閃鞋>閃鞋>閃鞋>閃鞋>閃鞋>閃鞋(錢多就轉7000, 不轉都可以)
2:電卷>電卷>電卷>電卷>電卷>電卷>電卷>鬼徹>鬼徹>鬼徹>鬼徹>村正
3:口口>落石>落石>落石>落石>落石>落石>落石>落石>長船>長船>長船
4:口口>口口>閃介>閃介>閃介>閃介>口口>口口>虎徹>虎徹>虎徹>虎徹
5:口口>口口>口口>飛標>飛標>魔免>魔免>魔免>魔免>魔免>魔免>魔免
6:口口>口口>口口>口口>毒弓>毒弓>毒弓>毒弓>毒弓>毒弓>梅毒>梅毒

打錢流程:一開始純cp, 出了落石就出戰線清下兵

壓敵流程:不斷cp(唔洗驚人地搶, 因為人地一定唔夠你搶),見到邊個近就秒邊個
     當狗4lv時可以拎黎探路,大大減低死ge機會,同增加殺人率

英雄定位:cp完就殺人,可以用狗幫拆加血營
     上中下路4圍cp,4圍殺人,發揮+40%移速功用
會戰定位:一開始閃到人地中間暈加連技,之後開魔免走後少少,肉盾行前
     到敵人b的時候,就追殺

連技心得:[伏人]用狗追住人地黎咬>閃+暈>落石>電卷/鬼徹>毒弓
     [直接遇到]暈>落石>電卷/鬼徹>毒弓>追打>閃介>追打
額外資料補充:岩岩完場的rp

http://www.kyofun.com/viewthread.php?tid=446151
       最近有1個神手教左我
       新ge望月玩法
       有興趣可以睇下e個rp->http://www.kyofun.com/viewthread.php?tid=454695

[fly]圖片來源:http://www.elimiel.com[/fly]

評分

參與人數 1K Fun +4 收起 理由
~~路易斯~~ + 4 繼續努力

查看全部評分

上一篇︰我玩最上ge玩法
下一篇︰一個鍾意用網虐待人既變態狂徒-風魔小太郎
咁咪下下要回魔
褲 電 落石 暈人 狗
我覺得唔駛閃介...佢走得咁快...+40%
係我就毒刀換菊一
不過copy就多啦....自己講就少咁d
原帖由 哂名佬~ 於 2007-8-22 19:15 發表
我覺得唔駛閃介...佢走得咁快...+40%
係我就毒刀換菊一
不過copy就多啦....自己講就少咁d

認同,,mp唔夠有毒弓頂
毒刀我覺得無咩用幙楊咩矬控o俾較好
我玩望月未玩過法裝...我會出
疾風裝...雙陣太..吹箭..巨龍..狂暴太刀...唔洗魔免..技術好既話
我覺得.....唔一定要玩法型既
因為....大多數既狗女一開頭都係cp
我既玩法就一開波買副同回血....cp買一粒能量....再出和泉
再出陣太...之後可以睇下人地玩咩再睇下出邊把先(陣太)同(凍魂)
之後再出5530個把毒刀
咁d攻速就一流
剛剛我都睇左樓主個RP..
玩得几好呀..不過你無乜點控隻狗去CP..
所以你賺錢方便慢左少少..
我用狗女..場場殺兵數都過300..
狗清CP..英雄就企戰線吸經驗加電卷執兵..
殺兵仲多過D法師..

我o既出裝同樓主差少少..

前期我會係咁..
褲..電卷..落石..回魔..閃戒..
咁出法係方便自己唔洗成日返營度補魔..
而閃戒..就係隻狗一咬敵英..人地一發覺..我就即閃埋去暈..
同埋易D走佬..因為前期我會係升滿1技同2技先..

中期會係咁..
閃鞋..回魔..赤雷卷..落石..毒弓..魔免..
因為大家都有返咁上下Lv..血量自然會多左..
所以我合赤雷卷增加扣血量..

後期會轉返做攻裝..
閃鞋..回魔..鬼徹..長船..菊一..魔免..
連技係..放狗..閃埋去自身暈技..菊一..鬼徹..暈足5秒..
如果敵人唔識係中菊一的時候開魔免的話..
多數都夠爆到起碼5~6下長船..敏英智英都8成會死..除左血多之外..

神裝如下..
神甲..魔免..鬼徹..長船..菊一..風傷..
連技係咁..自身暈..風傷..菊一..鬼徹..中間仲會加上N下自身普攻..

唔知大家覺得點呢?

評分

參與人數 1K Fun +3 收起 理由
~~路易斯~~ + 3 熱心討論

查看全部評分

原帖由 sunny_8597 於 2007-8-24 20:28 發表
剛剛我都睇左樓主個RP..
玩得几好呀..不過你無乜點控隻狗去CP..
所以你賺錢方便慢左少少..
我用狗女..場場殺兵數都過300..
狗清CP..英雄就企戰線吸經驗加電卷執兵..
殺兵仲多過D法師..

我o既出裝同樓主 ...

你咁玩幾好喎@o@
我又學到野了
我殺兵數真係少左d=.=
我會留意一下的
你後期裝真係唔錯(我下次都咁買a_a)
但我會將菊一轉吉鋼鐵或鬼丸

我既玩法都同你差唔多.....
但係點解唔出飛標先要出落石先....
重有.....千代行得咁快點解重要買閃介.....
睇過你rp...
好似係勁正...但成日要返去回魔
有無可能有樣野可以換做回魔剛lei?
因為成日都要返去回魔好似減左d續戰力咁